Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Pildītas zivju kotletes

Sastāvdaļas
  • 500 g mencas filejas
  • 3–4 baltmaizes šķēles
  • 4–5 ēdk. piena
  • 4 ēdk. rīvmaizes
  • 4 ēdk. eļļas
  • sāls, malti melnie pipari
  • Pildījumam:
  • 70 g cietā siera
  • 2 vārītas olas
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdk. sakapātu pētersīļu un diļļu
  • sviests
Kotlešu maisījumam var pievienot arī dažādas garšvielas. Baltmaizes vietā var ņemt ap 40 g auzu pārslu, ko samaisa ar malto zivi un atstāj, lai kādas 10 minūtes pastāv. Savukārt mencas vietā der jebkura baltā zivs ar stingru mīkstumu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Maizes šķēles iemērc pienā; pirms pievienošanas zivij izspied lieko šķidrumu.
2
Mencas fileju samal gaļas mašīnā.
3
Maltajai zivij pievieno mērcēto maizi, sāli un piparus. Ar rokām rūpīgi samīci – jo vairāk mīcīsi, jo sulīgākas būs kotletes.
4
Gatavo pildījumu: sieru un izlobītas olas sarīvē. Ķiplokus ļoti smalki sakapā. Sieru samaisi ar olām, ķiplokiem un zaļumiem.
5
Atkarībā no tā, cik lielas kotletes gribi, sadali malto zivi atbilstīgās porcijās. Katru izveido plakanu kā plāceni.
6
Liec virsū pildījumu un mazu piciņu sviesta. Kotletes malas uzloki uz augšu un rūpīgi aizlipini ciet, lai cepot neatveras.
7
Pannā sakarsē eļļu. Kotletes apviļā rīvmaizē un cep zeltaini brūnas no abām pusēm.

Pievienot komentāru

Jūras veltes