Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Cepta marinēta siļķe 4

Sastāvdaļas
  • Siļķe
  • Sīpoli 5-6 gab.
  • Koriandra sēklas 1 tējk.
  • Sinepju sēklas 1 tējk.
  • Ūdens 1 l
  • Sāls 1 ēdk.
  • Cukurs 2 ēdk.
  • Galda etiķis 3 ēdk.
  • Pipari, lauru lapas
Ja nu gadās, ka tirgū uzskrien svaigajām siļķēm, - ķer ciet! Siļķe ir vērtīga zivs, un tās pagatavošana ir pavisam vienkārša!

Pagatavošana

1
Iztīri siļķi, nogriez galvu, apcep zivi pannā. Sagriez sīpolus.
2
Uzvārdi marinādi: katliņā apgrauzdē koriandra un sinepju sēklas, dažus piparu graudus, pieliec lauru lapu. Pielej 1 litru ūdeni, uzvāri, pieliec sāli, cukuru un galda etiķi. Pagaršo, iespējams, marinādi vajag skābāku vai saldāku vai sāļāku, jo tai jābūt ar spēcīgu, bet patīkamu garšu.
3
Sakārto siļķi traukā kopā ar sīpoliem, pārlej ar karsto marinādi, ir gatavs! Pēc dažām stundām jau vari nogaršot, kā izdevies. Šo marinādi vari izmantot arī apceptām reņģītēm.

Skatīt visus komentārus

Jūras veltes