Cepta marinēta siļķe 4
Sastāvdaļas
- Siļķe
- Sīpoli 5-6 gab.
- Koriandra sēklas 1 tējk.
- Sinepju sēklas 1 tējk.
- Ūdens 1 l
- Sāls 1 ēdk.
- Cukurs 2 ēdk.
- Galda etiķis 3 ēdk.
- Pipari, lauru lapas
Ja nu gadās, ka tirgū uzskrien svaigajām siļķēm, - ķer ciet! Siļķe ir vērtīga zivs, un tās pagatavošana ir pavisam vienkārša!
Pagatavošana
1
Iztīri siļķi, nogriez galvu, apcep zivi pannā. Sagriez sīpolus.
2
Uzvārdi marinādi: katliņā apgrauzdē koriandra un sinepju sēklas, dažus piparu graudus, pieliec lauru lapu. Pielej 1 litru ūdeni, uzvāri, pieliec sāli, cukuru un galda etiķi. Pagaršo, iespējams, marinādi vajag skābāku vai saldāku vai sāļāku, jo tai jābūt ar spēcīgu, bet patīkamu garšu.
3
Sakārto siļķi traukā kopā ar sīpoliem, pārlej ar karsto marinādi, ir gatavs! Pēc dažām stundām jau vari nogaršot, kā izdevies. Šo marinādi vari izmantot arī apceptām reņģītēm.
4 komentāri