Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Grilled octopus with lemon, selective focus

Grilēti astoņkāji

Sastāvdaļas
  • 1 kg mazi astoņkāji
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 200ml sausais sarkanvīns
  • 2 ēd.k sojas mērce
  • 4-5 bazilika lapiņas
  • 3 krustnagliņas
  • jūras sāls pēc garšas
Astoņkāju kārtā ir apmēram 300 sugas, kas iedalītas 12 dzimtās. Astoņkāji mīt dažādos okeānu reģionos, koraļļu rifus ieskaitot, taču mūsu platuma grādos tie ir sastopami vien veikalu plauktos. Mēģinot iegādāties lielos astoņkājus varētu saskarties ar zināmām problēmām, toties nav problēmu ar mazajiem. Mazajiem astoņkājiem ir viena priekšrocība - tie ātri cepās un ir vienkārši pagatavojami!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Astoņk;ajus atkausēt, ja tie ir sasaldēti. Sīpolu un ķiplokus nomizot un smalki sakapāt. Bazilika lapiņas saplūkāt ar rokām.
2
Lielā bļodā ieliet vīnu un sojas mērci, pievienot sipolus un ķiplokus, krustnagliņas un baziliku. Šajā marinādē iemarinēt astoņkājus, apsegt ar plēvi vai vāku un novietot vēsā vietā marinēties uz 8 stundām.
3
Sagatavot ogles - tām jābūt kārtīgi uzkarsētam. Astoņkājus grilēt uz ieeļotām restēm ik pa brīdim apslacinot ar marinādi un apgrozot.

Pievienot komentāru

Jūras veltes