Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Mājas rikotta

Sastāvdaļas
  • 1l trekna piena ņemiet treknāko, ko varat atrast veikalā, var arī saldo krējumu
  • 1 citrona sula
Rikotta ir itāļu siers. Man viņš atgādina biezpienu. Veikalos var nopirkt - esmu redzējusi. Ir gan igauņu ražojums, gan īstais itāļu.

Pagatavošana

1
Pienu ieliet katliņā un karsēt uz nelielas uguns, bet neļaut vārīties! Kad piens ir uzkarsis, tur pieliet citrona sulu. Visu laiku maisīt un pieskatīt - tas sāks mest kunkuļus un drīz vien atdalīsies sūkalas. Tikko sūkalas ir atdalījušās, var slēgt ārā un nokāst caur sietu vai marli. Notecināt un atdzesēt. Sūkalas ārā nelejiet - tās var izmantot pankūku pagatavošanai, hačapuri (iemācīšu obligāti) un citiem ēdieniem.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm