Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
A bowl of warming porridge, with bacon and onion, selective focus

Auzu pārslu biezputra ar salami

Sastāvdaļas
  • 50g auzu pārslas
  • 4 gl. ūdens
  • 100g salami
  • 1 neliels sīpols
  • 1 ēd.k. eļļa
  • sāls, cukurs
Auzu pārslas – tie ir ogļhidrāti, kas organismā pārtop par glikozi, uztur tā enerģijas līmeni, bet dara to lēnām un pakāpeniski. Auzas ir viens no veselīgākajiem pārtikas produktiem pasaulē. Auzās ir daudz šķiedrvielu, kas palīdz pazemināt holesterīna līmeni asinīs un sirdsslimību risku.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Auzu pārslas pārlej ar ūdeni, pievieno pa šķipsniņai sāli un cukuru un vāra 12-15 minūtes, līdz putra sabiezē. Izslēdz uguni, uzliek katlam vāku un atstāj uz 5 minūtēm.
2
Sīpolu nomizo un sagriež smalkāk. Desu sagriež stremelītēs. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus, pievieno salami un cep 4-5 minūtes. Desu ar sīpoliem samaisa ar putru.
3
Pasniedz siltu. Pēc vēlmes var pārkaisīt ar svaigiem zaļumiem.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm