OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Idejas brokastīm
2012. gada 22. oktobrī, 14:42

Omletes rullīši ar zaļumiem un šķiņķi

Omlete - viens no interesantākajiem un, tajā pašā laikā, vienkāršākajiem franču virtuves ēdieniem. No kurienes radies apzīmējums "Omlete"? Šajā jautājuma vēsturnieku viedokļi nesakrīt. Daži uzskata, ka kopš XV. gadsimta vārds bija rakstīts kā "amelette", vārda sakne "ame" nozīmē "dvēsele". Citi uzskata, ka vārds "omlete" radies no "omelle", kas nozīmē "dzīve".

Pagatavošana

25 min6 porcijas
1

Olas uzputot ar dakšiņu, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Zaļumus smalki sakapāt un pievienot olām.

2

Pannā uzkarsēt eļļu un pa 2-3 ēd.k. lejot uz pannas uzcept 6 omletes. Gatavas omletes pārlikt uz sķīvja un ļaut mazliet atdzist. Katru omleti sagriezt uz pusēm un sarullēt. Bekonu sagriezt gareniski uz pusēm. Omletes rullīti aptīt ar bekona strēmelīti un sastiprināt ar irbulīšiem.

3

Pasniedz ar zaļiem salātiem.