Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omletes rullīši ar zaļumiem un šķiņķi

Sastāvdaļas
  • 6 olas
  • 6 šķiņķa šķēles
  • zaļumi
  • eļļa
  • sāls,svaigi malti pipari
Omlete - viens no interesantākajiem un, tajā pašā laikā, vienkāršākajiem franču virtuves ēdieniem. No kurienes radies apzīmējums "Omlete"? Šajā jautājuma vēsturnieku viedokļi nesakrīt. Daži uzskata, ka kopš XV. gadsimta vārds bija rakstīts kā "amelette", vārda sakne "ame" nozīmē "dvēsele". Citi uzskata, ka vārds "omlete" radies no "omelle", kas nozīmē "dzīve".

Pagatavošana 6 porcijas

1
Olas uzputot ar dakšiņu, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Zaļumus smalki sakapāt un pievienot olām.
2
Pannā uzkarsēt eļļu un pa 2-3 ēd.k. lejot uz pannas uzcept 6 omletes. Gatavas omletes pārlikt uz sķīvja un ļaut mazliet atdzist. Katru omleti sagriezt uz pusēm un sarullēt. Bekonu sagriezt gareniski uz pusēm. Omletes rullīti aptīt ar bekona strēmelīti un sastiprināt ar irbulīšiem.
3
Pasniedz ar zaļiem salātiem.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm