Mērcei sīpolus smalki sakapāt un apcept 5 min. eļļā. Pievienot krējumu, citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu, sāli un piparus. Visu laiku maisot, karsēt vēl 5 min., izslēgt uguni. Mērci atdzesēt.
No maizes šķēlēm nogriezt garoziņas, mīkstumu iemērkt siltā ūdenī, pēc tam nospiest lieko šķidrumu. Pētersīļu lapiņas atdalīt no kātiem un smalki sakapāt.
Sēnes notīrīt un smalki sagriezt. Ķiploku daiviņas smalki sakapāt. Sieru sarīvēt.
Lielā bļodā sajaukt kopā sēnes, maizi, sieru, olu, olas dzeltenumu, zaļumus, ķiplokus, pievienot pēc garšas sāli un piparus. Pannā uzkarsēt eļļu un ar karoti veidojot pankūkas cept 4 minūtes no katras puses.
Pankūkas pasniedz siltas ar krējuma mērci.