Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pankūkas ar biezpienu

Sastāvdaļas
  • 3 glāzes piena
  • 2 glāzes miltu
  • ½ kg biezpiena
  • ¾ glāzes skābā krējuma
  • ¾ glāzes cukura
  • 2 olas
  • 2 ēdk. sviesta
  • 1 tējk. sāls
  • apelsīna vai citrona miziņa
  • izmērcētas un notecinātas rozīnes – pēc gaumes
  • pūdercukurs – pasniegšanai
Māca pieredzējusī saimniece rīdziniece Inese Muižniece.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Vienu olu iesit traukā, pieber 1 ēdk. cukura, ½ tējkaroti sāls, ielej 1 glāzi piena un visu samaisi. Pamazām iesijā miltus, cītīgi maisot, pēc tam, turpinot maisīt, nelielām porcijām pielej atlikušo pienu.
2
Karstu pannu labi ietauko ar sviestu un uzlej mīklu tā, lai tā nosedz visu pannu plānā kārtā. Cep uz vidējas uguns no vienas puses, kad pankūka apcepas, noņem to un lej nākamo. Pankūkām jābūt ļoti plānām, ja mīkla ir par biezu, atšķaidi to ar pienu.
3
Pildījumam paredzēto biezpienu izberz caur sietu, pievieno olas dzeltenumu, cukuru, ½ tējkaroti sāls, sarīvētu citrona vai apelsīna miziņu, 1 ēdk. izkausēta sviesta (ja vēlies, vari pievienot arī rozīnes) un visu kārtīgi izmaisi.
4
Uz pankūkas apceptās puses uzliec vienu ēdamkaroti (ar kaudzi) biezpiena masas un saloki konvertiņā. Lai pankūka neatvērtos cepšanas laikā, savienojuma vietu vari apsmērēt ar olas baltumu.
5
Pankūkas liec uz pannas un apcep no abām pusēm. Pirms pasniegšanas pārber ar pūdercukuru, pasniedz ar krējumu.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm