Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Piecu graudu pārslu plāceņi

Sastāvdaļas
  • 500 ml dārzeņu buljona vai ūdens
  • 200 g piecu graudu pārslu
  • 100 g selerijas saknes
  • 1 burkāns
  • 1 ola
  • 50 g sēkliņu (saulespuķu, ķirbju, sezama)
  • 1 sīpols
  • 3 ēdk. rīvēta spēcīgas garšas siera
  • 1 daiviņa ķiploka, kapāta
  • 3–4 cm purava baltās daļas vai kapātu lociņu
  • 1 sauja svaigu pētersīļu lapu, kapātu
  • šķipsna muskatrieksta, rīvēta
  • dažas karotes miltu – ja kotlešu masa ir par šķidru
  • eļļa – cepšanai
Arī brīvdienu brokastis var būt veselīgas!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Seleriju un burkānu sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu sasmalcini. Katliņā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu, kamēr zeltains, pievieno ķiploku, seleriju un burkānu, pasautē 3–4 minūtes, pievieno dārzeņu buljonu, uzvāri un iemaisi pārslas. Ļauj vēlreiz uzvārīties un noņem no uguns. Pēc garšas pievieno sāli, piparus.
2
Masai ļauj atdzist, tad pievieno pārējās sastāvdaļas, izmaisi, miltus liec tikai tad, ja masa ir par mīkstu, lai veidotu. Ar mitrām rokam veido plāceņus un cep 4–5 minūtes no katras puses, kamēr zeltaini brūni.
3
Pasniedz ar skābo krējumu un salātiem vai biezpienu un zaļumiem. Masai kopā ar sēkliņām vari piebērt sauju nevārītu pārslu, lai ir ko uzkost.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm