Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Zemnieku brokastis ar virziņkāpostiem

Sastāvdaļas
  • 1 kg kartupeļu
  • 500 g virziņkāpostu
  • 150 g kūpināta caurauguša šķiņķa
  • 4 olas
  • 4 ēdk. piena
  • 1 liels sīpols
  • 1 ēdk. sakapātu maurlociņu
  • 1 ēdk. sviesta
  • sāls, malti pipari
Labi der iepriekšējā dienā izvārīti kartupeļi.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Kartupeļus ar mizu izvāri, nokās un iztvaicē. Kad atdzisuši, nomizo un sagriez 1 cm lielos gabaliņos.
2
Kāpostus sadali pa lapām, izgriez cietos kātus, mīkstumu sagriez gabaliņos. Šķiņķi arī sagriez gabaliņos. Nomizotu sīpolu sakapā.
3
Olas sakul ar pienu un pusi maurlociņu. Pieber sāli un piparus.
4
Pannā izkausē un apcep šķiņķi, pēc tam izņem no pannas. Ieber sīpolus un apcep caurspīdīgus. Izņem no pannas.
5
Pannā ieliec arī sviestu un izkausē. Ieber kartupeļus un uz mērenas uguns cep 5 minūtes. Pievieno kāpostus un turpini cept vēl 5–10 minūtes. Pieber sāli un piparus.
6
Iemaisi sīpolus un šķiņķi. Pārlej ar sakultajām olām. Karsē, līdz olas sarec. Pārkaisi ar atlikušajiem lociņiem.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm