foto: Shutterstock
Idejas brokastīm
2021. gada 12. jūnijā, 10:00

Zemnieku brokastis ar virziņkāpostiem

Labi der iepriekšējā dienā izvārīti kartupeļi.

Pagatavošana

75 min5 porcijas
1

Kartupeļus ar mizu izvāri, nokās un iztvaicē. Kad atdzisuši, nomizo un sagriez 1 cm lielos gabaliņos.

2

Kāpostus sadali pa lapām, izgriez cietos kātus, mīkstumu sagriez gabaliņos. Šķiņķi arī sagriez gabaliņos. Nomizotu sīpolu sakapā.

3

Olas sakul ar pienu un pusi maurlociņu. Pieber sāli un piparus.

4

Pannā izkausē un apcep šķiņķi, pēc tam izņem no pannas. Ieber sīpolus un apcep caurspīdīgus. Izņem no pannas.

5

Pannā ieliec arī sviestu un izkausē. Ieber kartupeļus un uz mērenas uguns cep 5 minūtes. Pievieno kāpostus un turpini cept vēl 5–10 minūtes. Pieber sāli un piparus.

6

Iemaisi sīpolus un šķiņķi. Pārlej ar sakultajām olām. Karsē, līdz olas sarec. Pārkaisi ar atlikušajiem lociņiem.