foto: Shutterstock
Idejas brokastīm
2022. gada 16. februārī, 14:00

Paprikas krēms ar riekstiem

Pašu gatavoti krēmi no dārzeņiem, zivīm, gaļas un siera ir lieliska iespēja dažādot brokastu maizītes. Tie vienlīdz labi garšo kā uz svaigas, tā grauzdētas maizes; tos var pasniegt arī kā biezas mērcītes, kurās pamērcēt svaigu dārzeņu salmiņus vai gabaliņus. Krēmu konsistenci katrs var izvēlēties pēc savas gaumes un garšas – vai nu atstāt graudaināku, vai arī sakult gludāku. Turklāt lielāko daļu krēmu var itin labi pagatavot jau iepriekšējā dienā – iestāvējušies tie būs vēl garšīgāki. P.s. Valriekstu vietā vienlīdz labi der gan lazdu rieksti, gan mandeles.

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Papriku iztīri, sagriez gareniski četrās daļās un ar miziņu uz augšu kārto uz cepamplāts.

2

Nomizotus ķiplokus sagriez šķēlītēs un arī liec uz plāts.

3

Ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes.

4

Pārliec bļodā, apklāj ar mitru dvielīti vai foliju un atstāj uz 15 minūtēm, pēc tam paprikai novelc miziņu.

5

Papriku sablendē kopā ar ķiplokiem, apelsīna miziņām un sulu, malto papriku un pētersīļiem.

6

Pieber valriekstus un vēl nedaudz sasmalcini. Iemaisi sāli un piparus.