Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Paprikas krēms ar riekstiem

Sastāvdaļas
  • 4 sarkanās paprikas pākstis
  • 100 g izlobītu valriekstu
  • 2 prāvas ķiploka daiviņas
  • 1 ēdk. smalki sakapātu pētersīļu
  • ½ apelsīna (sula un smalki sarīvēta miziņa)
  • ½ tējk. maltas saldās paprikas
  • sāls, malti pipari
Pašu gatavoti krēmi no dārzeņiem, zivīm, gaļas un siera ir lieliska iespēja dažādot brokastu maizītes. Tie vienlīdz labi garšo kā uz svaigas, tā grauzdētas maizes; tos var pasniegt arī kā biezas mērcītes, kurās pamērcēt svaigu dārzeņu salmiņus vai gabaliņus. Krēmu konsistenci katrs var izvēlēties pēc savas gaumes un garšas – vai nu atstāt graudaināku, vai arī sakult gludāku. Turklāt lielāko daļu krēmu var itin labi pagatavot jau iepriekšējā dienā – iestāvējušies tie būs vēl garšīgāki. P.s. Valriekstu vietā vienlīdz labi der gan lazdu rieksti, gan mandeles.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Papriku iztīri, sagriez gareniski četrās daļās un ar miziņu uz augšu kārto uz cepamplāts.
2
Nomizotus ķiplokus sagriez šķēlītēs un arī liec uz plāts.
3
Ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes.
4
Pārliec bļodā, apklāj ar mitru dvielīti vai foliju un atstāj uz 15 minūtēm, pēc tam paprikai novelc miziņu.
5
Papriku sablendē kopā ar ķiplokiem, apelsīna miziņām un sulu, malto papriku un pētersīļiem.
6
Pieber valriekstus un vēl nedaudz sasmalcini. Iemaisi sāli un piparus.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm