Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Šakšuka ar brinzu 1

Sastāvdaļas
  • 6 olas
  • 2 kārbas (pa 400 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
  • dzeltena vai oranža paprikas pāksts
  • glāze sadrupinātas brinzas
  • sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • tējkarote maltas paprikas
  • tējkarote harisas vai citas čili piparu pastas (nopērkama lielveikalos)
  • naža gals pētersīļu sēklu (ja ir)
  • malti melnie pipari
  • sakapāti zaļumi
Šis ēdiens ir ļoti populārs Izraēlā, arābu zemēs un kaimiņos. Piemērota baudīšanai brokastīs, pusdienās vai vakariņās. Sāli atsevišķi gan nevajadzētu pievienot, jo sāļumu piešķirs brinza.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem. Iztīrītu papriku sagriez stienīšos, nomizotu sīpolu – plānās ripiņās, ķiplokus sakapā. Lielā pannā (piemērotā arī cepeškrāsnij) sakarsē eļļu, ieber sīpolus un papriku un uz lēnas uguns sautē 7–10 minūtes.
2
Pievieno ķiplokus un sautē vēl pāris minūtes. Pievieno malto papriku, harisas pastu, pētersīļus sēklas, maltus piparus un samaisi. Uz lēnas uguns sautē vēl apmēram 5 minūtes. Pieber brinzu un samaisi.
3
Pa vienai glīti iesit olas, lai neizplūst. Liec krāsnī uz 7–10 minūtēm. Pārkaisi ar zaļumiem.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm