Šakšuka ar brinzu 1
Sastāvdaļas
- 6 olas
- 2 kārbas (pa 400 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
- dzeltena vai oranža paprikas pāksts
- glāze sadrupinātas brinzas
- sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- tējkarote maltas paprikas
- tējkarote harisas vai citas čili piparu pastas (nopērkama lielveikalos)
- naža gals pētersīļu sēklu (ja ir)
- malti melnie pipari
- sakapāti zaļumi
Šis ēdiens ir ļoti populārs Izraēlā, arābu zemēs un kaimiņos. Piemērota baudīšanai brokastīs, pusdienās vai vakariņās. Sāli atsevišķi gan nevajadzētu pievienot, jo sāļumu piešķirs brinza.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem. Iztīrītu papriku sagriez stienīšos, nomizotu sīpolu – plānās ripiņās, ķiplokus sakapā. Lielā pannā (piemērotā arī cepeškrāsnij) sakarsē eļļu, ieber sīpolus un papriku un uz lēnas uguns sautē 7–10 minūtes.
2
Pievieno ķiplokus un sautē vēl pāris minūtes. Pievieno malto papriku, harisas pastu, pētersīļus sēklas, maltus piparus un samaisi. Uz lēnas uguns sautē vēl apmēram 5 minūtes. Pieber brinzu un samaisi.
3
Pa vienai glīti iesit olas, lai neizplūst. Liec krāsnī uz 7–10 minūtēm. Pārkaisi ar zaļumiem.
1 komentārs