Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Rīsu biezputra ar marinētām olām

Sastāvdaļas
  • 200 g rīsu
  • 200 g vārītas vistas gaļas
  • 900 ml vistas buljona
  • 500 ml sojas mērces
  • 50 g sviesta
  • 4 vārītas olas
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 nepilna ēdamkarote sarīvēta ingvera
  • 1 ēdamkarote sakapātu lociņu
  • 1 ēdk. sakapāta koriandra
Sojas mērcē marinētas olas iegūst brūnganu nokrāsu un eksotisku garšu, kas piešķir biezputrai savdabīgi pikantu niansi. Tā labi sader ar sakapātām koriandra lapiņām un lociņiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Olas nolobi un ieliec bļodā.
2
Sojas mērci samaisi ar cukuru un 150 ml ūdens. Pārlej olām, lai tās būtu pilnībā pārklātas. Ja šķidruma par maz, pievieno vēl sojas mērci un ūdeni. Lai olas neceltos augšup, uzliec kādu slogu un atstāj uz 2–3 stundām.
3
Noskalotus rīsus ber katlā, pielej buljonu un strauji uzvāri. Turpini vārīt uz lēnas uguns vēl 15–20 minūtes.
4
Vistu sagriez smalkos gabaliņos un samaisi ar rīvēto ingveru. Kopā ar sviestu iemaisi biezputrā un pāris minūtes pakarsē.
5
Olas izņem no marinādes, nosusini un pārgriez gareniski uz pusēm.
6
Rīsus ar gaļu liec šķīvjos, izrotā ar olu pusītēm un pārkaisi zaļumus. Viegli apslaki ar sojas marinādi.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm