foto: Shutterstock.com
Idejas brokastīm
2021. gada 14. martā, 10:00

Bekona ievārījums

Labi garšo uz brokastu maizītēm, burgeros un pie ceptiem kartupeļiem. Ja gribas vienmērīgāku konsistenci, gatavo ievārījumu sablendē. Gatavošanas ilgums atkarīgs no tauku daudzuma bekonā.

Pagatavošana

1

Bekonu sagriez 1–1,5 cm strēmelītēs. Nomizotus sīpolus un ķiplokus sakapā. Liec to sausā pannā un kausē, lai iztek visi tauki. Notecini sietiņā vai caurdurī.

2

2–3 ēdk. notecināto tauku liec atpakaļ pannā. Ieber sīpolus un uz mērenas uguns apcep. Beigās pievieno ķiplokus un vēl pāris minūtes pacep.

3

Iemaisi čili mērci, malto papriku un piparu graudiņus. Pielej viskiju un sīrupu un uz straujas uguns sautē aptuveni 3 minūtes.

4

Pievieno balzametiķi un cukuru un vēl dažas minūtes pavāri.

5

Pievieno bekonu un uz mērenas uguns maisot vāri 5–10 minūtes līdz vēlamajai konsistencei.

6

Karstu pildi mazās burciņās un uzglabā ledusskapī.