Kartupeļu un biezpiena pankūkas
Sastāvdaļas
- 500 g ar mizu vārītu kartupeļu
- 400 g biezpiena
- 150 g miltu
- 70 g cukura
- 50 g rozīņu
- 2 olas
- 1 tējk. Sarīvētas citrona miziņas
- Sāls
- Eļļa cepšanai
Tās nav ne kartupeļu pankūkas, ne biezpiena plācenīši, drīzāk kaut kas pa vidu. Kartupeļi un biezpiens ir lieliski sabiedrotie, izmēģini tos apvienot arī pankūkās.
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomizo, kopā ar biezpienu samīca (var izmantot gaļas maļamo mašīnu, blenderi vai stampiņu).
2
Masai pieliek miltus, cukuru, olas, garšvielas un nomazgātas rozīnes.
3
Mīklu saveļ veltnī un sagriež apmēram 1,5 cm biezās šķēlēs. Katru šķēli apvārta miltos un cep eļļā no abām pusēm gaiši brūnu. Pasniedz ar krējumu vai ievārījumu.