Mafini ar olu un šķiņķi
Sastāvdaļas
- 12 nelielas tostermaizes šķēles
- 12 plānas bekona šķēles
- 12 olas
- 3 krāsainas paprikas pākstis
- 100 ml saldā krējuma
- 2 ēdk. Sakapātu garšaugu (pētersīļu, maurlociņu)
- 1-2 ēdk. Eļļas
- Malta saldā paprika
- Sāls, malti pipari
Sāļa uzkoda, kas, pasniegta ar svaigajiem salātiem, var aizpildīt launagu vai vieglas brokastis. Pēc šīs receptes sanāks 12 mafini, katram pa olai.
Pagatavošana 6 porcijas
1
No katras maizes šķēles ar glāzi vai cepumu veidnīti izspied apli (aptuveni 10 cm diametrā) un uzmanīgi, lai neizjūk, izveltnē ļoti plānu.
2
Mafinu veidnes iedobītes iezied ar eļļu un saudzīgi ieliec mazos aplīšus.
3
Iztīrītu papriku sagriez smalkos gabaliņos, bekona šķēles – strēmelēs.
4
Pannā sakarsē eļļu un apcep bekonu. Pievieno papriku un viegli apsautē. Maisījumu pildi mafinu veidnes iedobītēs.
5
Olas sakul ar garšvielām un zaļumiem. Lej pāri pildījumam. Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes.