Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Krāsnī cepta fritata ar šampinjoniem 1

Sastāvdaļas
  • 3 pavasara sīpoliņi ar lokiem
  • 250 g šampinjonu
  • 150 ml saldā krējuma
  • 100 g rīvēta pikanta siera
  • 40 g caurauguša šķiņķa
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. sakapātu garšaugu
  • sāls, malti melnie pipari
Fritata (itāliski – frittata) ir itāļu kulinārijas klasika, bez olām tajā iederas arī citi produkti: dārzeņi, sēnes, olīvas un jo sevišķi siers. Der gan rīvēts siers, gan krēmīgs mīkstais kazas siers, gan pasāļie fetas tipa sieri, taču vislabāk – vairāki kopā. Pateicoties sieram, mīkstajiem sieriem, fritata saglabājas sulīga arī pēc vairākām stundām. To mēdz ēst kā siltu, tā aukstu. Lieliski piemērota dažādu pāri palikušu produktu garšīgai izlietošanai.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 170–180 grādiem. Šķiņķi un sīpolus smalki sagriez, ber pannā ar 1 ēdk. sakarsētas eļļas un viegli apcep. Pārkaisi sāli un piparus.
2
Šampinjonus sagriez plānās šķēlītēs, pievieno sīpoliem un sacep.
3
Tikmēr sakul olas, pievieno krējumu, sāli un piparus un iemaisi garšaugus.
4
Seklu sacepumu veidni iezied ar atlikušo eļļu. Iepildi ceptās sēnes ar šķiņķi un sīpoliem. Pārkaisi sieru.
5
Pārlej sakultās olas.
6
Liec krāsnī un cep aptuveni 25 minūtes.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm