Svētku omlete
Sastāvdaļas
- 4 olas
- 100–150 g ķiršu tomātu, sagrieztu mazos gabaliņos
- 100 g svaigas paprikas (labāk dzeltenu, oranžu vai zaļu, lai omlete būtu krāsaināka), iztīrīta, sagriezta mazos kubiņos
- aptuveni 150 g rīvēta siera (pēc izvēles)
- 100 g marinētu gurķīšu (pēc izvēles, pikantumam)
- aptuveni 150 ml piena
- 2 pilnas saujas spinātu lapu (ar rokām saplūkātas)
- 30 g nomizota sarkanā sīpola, sagriezts plānās strēmelītēs
- ¼ tējkarotes kaltēta timiāna
- ¼ tējkarotes kaltēta bazilika
- ¼ tējkarotes kaltētu vai svaigu diļļu
- sāls – pēc garšas
- maltie pipari – pēc garšas
- 20 ml olīveļļas cepšanai
- Dekorēšanai
- svaigas vai kaltētas dilles, ¼ tējkarotes
- riekstu un sēklu maisījums salātiem
Garša, ko izbaudīsi. Recepti iesaka grāmatas "Ar uzturu uz tu" autore Alise Kindzule un žurnāls "OK!".
Pagatavošana
1
Bļodā sakuļ olas ar visām garšvielām.
2
Pannā sakarsē eļļu, pievieno sīpolus, tomātus, papriku, marinētus gurķus un sautē uz vidējas liesmas 7–10 minūtes.
3
Pievieno sakultās olas, spinātu lapas, pienu, samaisa. Lēni sautē uz vidējas liesmas aptuveni 5 minūtes.
4
Kad omlete daļēji sabiezējusi, pievieno rīvētu sieru un samaisa. Pasautē vēl kādu minūti, lai siers izkūst.
5
Pasniedz dekorētu ar dillēm un riekstu un sēklu maisījumu. Labu apetīti!