OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Idejas brokastīm
2014. gada 14. janvārī, 19:20

Pankūkas ar biezpiena - apelsīnu pildījumu

Šīs pankūkas nebūs plānas un caurspīdīgas. Tieši otrādi - tās sanāk salīdzinoši biezas. Mūsu gadījumā tas ir labi, jo tādās pankūkas viegli piepildīt un tās labāk turās kopā.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Sviestu izkausē. Olas ar dakšu vai putojamo slotiņu viegli uzputo, pievienojot šķipsniņu sāls. Olām pievieno 2 ēd.k. brūno cukuru, pielej pienu, pievieno miltus un turpina putot jau ar mikseri, lai neveidojas kunkuļi. Turpinot putot pievieno 1/4 tējk. vaniļas cukuru, sviestu un ūdeni. Gatavu mīklu uz 20 min. novieto ledusskapī.

2

Pa to laiku gatavo pildījumu. Uz smalkās rīves sarīvē apelsīna miziņu. Biezpienam pievieno 1/4 tējk. vaniļas cukura, 1 ēd.k. brūnā cukura, rīvētu miziņu un visu samaisa.

3

Pannu ieeļļo un kārtīgi uzkarsē. Izcep pankūkas, pa 1 min no katras puses. Gatavas pankūkas piepilda ar biezpiena masu, sarullē un cep līdz pankūkas kļūst zeltainas.

4

Pasniedz ar medu vai kļavu sīrupu.