OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Idejas brokastīm
2013. gada 20. oktobrī, 19:20

Maizītes ar mocarellu, kūpinātu lasi un apelsīnu

Vai zinājāt, ka apelsīnus mēdz dēvēt arī par Ķīnas āboliem? Ķīna tiek uzskatīta par apelsīnu dzimteni, kur pēc zinātnieku domām, tos audzē jau vairāk kā 4000 gadus. Taču uz šī augļa dzimtenes statusu pretendē arī Spānija. Kamēr šīs valstis strīdās, mēs izmantosim šo augli un pagatavosim lieliskas maizītes!

Pagatavošana

15 min2 porcijas
1

1. Mazā bļodiņā sarīvēt apelsīna miziņu. Apelsīnu nomizo un ar asu nazi izgriež daiviņas apm. no vienas apelsīna puses. No pārējā apelsīna izspiež sulu un sajauc ar sarīvēto miziņu. Sīpolus smalki sagriež. Pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno apelsīna sulu un rīvētu miziņu un pasautē 2-3 min. Uguni izslēdz.

2

2. Mocarellu sagriež šķēles vai saplūkā ar rokām un sakārto uz maizes šķēlēm. Pārkaisa pēc garšas ar sāli un svaigi maltiem pipariem.

3

3. Apceptus sīpolus sakārto uz maizītēm pa virsu sieram. Tad uzliek lasi un apelsīna šķēlītes. Izdekorē ar zaļumiem.