OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grilam
2014. gada 6. aprīlī, 15:52

Grilēta dorada ar čili un ķiplokiem

Doradas gaļa ir loti maiga. Tá pieder pie vidéji treknám zivím un, pārsvarā, šī Vidusjūrā mītošā zivs garšo ikvienam. Ja šī zivs vēl nav bijusi tavā pusdienu vai vakariņu galdā, noteikti izmēģini šo recepti!

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Doradas atzvīņot, izgriezt žaunas un iztīrīt iekšas. Ar asu nazi iegriezt 4-5 vietās no abām pusēm.

Tomātu pastu sajaukt ar čili pipariem un olīveļļu. Pievienot pēc garšas sāli. Ar šo masu apsmērēt doradas no abām pusēm. Ķiplokus sagriezt šķēlītēs un uzlikt pa virsu. Doradas iekšpuē ielikt pa 2 lauru lapām. Doradas cep uz grla apm. 20-25 min.

2

Pasniedz ar citrona daiviņām, ar kurām zivis pirms ēšanas apslacīt.