Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grilēta dorada ar čili un ķiplokiem

Sastāvdaļas
  • 2gb. dorada
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 4 lauru lapas
  • 4 citrona daiviņas
  • 1ēd.k. tomātu pasta
  • 1 tējk. sausās čili piparu pārslas
  • sāls
Doradas gaļa ir loti maiga. Tá pieder pie vidéji treknám zivím un, pārsvarā, šī Vidusjūrā mītošā zivs garšo ikvienam. Ja šī zivs vēl nav bijusi tavā pusdienu vai vakariņu galdā, noteikti izmēģini šo recepti!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Doradas atzvīņot, izgriezt žaunas un iztīrīt iekšas. Ar asu nazi iegriezt 4-5 vietās no abām pusēm.

Tomātu pastu sajaukt ar čili pipariem un olīveļļu. Pievienot pēc garšas sāli. Ar šo masu apsmērēt doradas no abām pusēm. Ķiplokus sagriezt šķēlītēs un uzlikt pa virsu. Doradas iekšpuē ielikt pa 2 lauru lapām. Doradas cep uz grla apm. 20-25 min.
2
Pasniedz ar citrona daiviņām, ar kurām zivis pirms ēšanas apslacīt.

Pievienot komentāru

Grilam