OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grilam
2013. gada 5. jūnijā, 20:09

Karstais suns lavaša mētelī

Par hotdogu nosaukuma izcelsmes vēsturi klīst vairākas leģendas. Viena no iecienītākajām: ASV karikatūrists Teds Dorgans kādā vēsā rītā uz ātru roku uzzīmēja karikatūru, kurā cīsiņš mīklā tika attēlots kā bulciņā ieveitots kucēns. Zem karikatūras Teds pierakstīja – “hot dog” jeb “karstais suns”. Tad arī sākās "hot dog" uzvaras gājiens. Taču šoreiz hotdoga pagatavošanā neizmantosim maizi, bet lavašu.

Pagatavošana

15 min6 porcijas
1

Lavašu izklāt uz darba virsmas un ar šķērēm sagriezt vienādos gabalos atbilstoši cīsiņa izmēriem. Sieru sarīvēt. Sīpolu sagriezt šķēlītēs.

2

Lavaša loksni piepilda ar cīsiņu, sieru un sīpola šķēlītēm. Lavašu satīt rullītī. Atkārtot ar pārējiem.

3

Uzkarsēt grilu un cīsiņus lavašā apcept no abām pusēm.