Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātu salsa ar sīpoliem

Sastāvdaļas
  • 3 tomāti
  • 1 sīpols
  • 25g pētersīļi
  • 2 ēd.k. svaigi spiesta citrona sula
  • 1 mazs čili pipars
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Pirmie Eiropā kultivētie tomāti bija dzelteni un itāļi viņus tā arī sauca - pomo d’oro jeb "saules ābols". Turklāt, uztura speciālisti rekomendē gadā apēst vismaz 20 kg tomātu, ideāli - 20 tomātus nedēļā. Lai labi garšo!

Pagatavošana

1
Tomātus sagriezt mazos kubiņos. Sīpolus nomizot un smalki sagriezt. Pētersīļus smalki sakapāt. Čīli piparu pārgiezt uz pusēm, izņemt sēklas un sagriezt mazos kubiņos. Visu samaisīt. Pievienot citrona sulu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
2
Pasniedz pie grilētas gaļas, sendvičiem, hotdogiem un burgeriem.

Pievienot komentāru

Grilam