Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mežacūkas fileja ar karija mērci <br><br><br>

Sastāvdaļas
  • 800g mežacūkas fileja
  • 2 tējk. koriandrs
  • 1 tējk. melni pipari
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • olīveļļa
  • sāls
  • Mērcei:
  • 200g grieķu-turku jogurts
  • 2 tējk. karijs
  • 1 tējk. kūpināta paprika (pulveris)
  • sāls
Meža cūka savvaļā vairs nav sastopama Dānijā, Norvēģijā, Īrijā un Ēģiptē. Taču Latvijā šis cūku dzimtas savvaļas radinieks ir pietiekamā skaitā, lai priecētu medniekus un protams gardēžus.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Fileju noskalot, nosusināt un attīrīt no liekiem taukiem un plēvēm.
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Koriandru un piparus sasmalcināt piestā vai ar āmura palīdzību salvetē. Pievienot smalki sakapātus ķiplokus, olīveļļu un saberzt visu kopā. Ar šo masu iesmērēt sagatavotu fileju. Filjeu cept cepeškrāsnī līdz gatavībai, 30-40 min.
2
Pagatavot mērci: jogurtu sajaukt ar papriku un kariju. Pēc garšas pievienot sāli.
3
Gatavu gaļu sagriezt šķēlītēs un pasniegt kopā ar mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni