OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2013. gada 28. februārī, 21:32

Mežacūkas fileja ar karija mērci <br><br><br>

Meža cūka savvaļā vairs nav sastopama Dānijā, Norvēģijā, Īrijā un Ēģiptē. Taču Latvijā šis cūku dzimtas savvaļas radinieks ir pietiekamā skaitā, lai priecētu medniekus un protams gardēžus.

Pagatavošana

40 min6 porcijas
1

Fileju noskalot, nosusināt un attīrīt no liekiem taukiem un plēvēm.
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Koriandru un piparus sasmalcināt piestā vai ar āmura palīdzību salvetē. Pievienot smalki sakapātus ķiplokus, olīveļļu un saberzt visu kopā. Ar šo masu iesmērēt sagatavotu fileju. Filjeu cept cepeškrāsnī līdz gatavībai, 30-40 min.

2

Pagatavot mērci: jogurtu sajaukt ar papriku un kariju. Pēc garšas pievienot sāli.

3

Gatavu gaļu sagriezt šķēlītēs un pasniegt kopā ar mērci.