Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brieža gaļas fileja ar piparu mērci

Sastāvdaļas
  • 4-6 brieža karbonādes ar kauliņu
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • Mērcei:
  • 2gb. sīpols
  • 2gb. zaļā paprika
  • 200ml saldais krējums 35%
  • 50g konservēti zaļie pipari
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 neliels čili pipars
  • sāls, svaigi malti pipari
Runājot par veselīgu uzturu un kalorijām, salīdzinām cūkas, teļa, jēra, vistas, tītara, aļņa un brieža gaļas uztura rādītājus, tad brieža gaļas fileja ierindojas trešajā vietā aiz tītara un aļņa ar 159 kalorijām, raksturojas ar vismazāko tauku saturu un zemāko holesterīna līmeni.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pagatavot mērci. Sīpolu un papriku sagriezt mazos kubiņos. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā dārzeņus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot saldo krējumu un vārīt, kamēr mērce sabeizē. Mērci mazliet atdzesēt un sablendēt. Pārliet mērces katliņā, pievienot čili piparu (bez sēklām), zaļos piparus un uzvārīt. Pievienot pēc garšas sāli.
2
Gaļu sagriež porcijas gabalos. Pannā uzkarsē eļļu un cep karbonādes līdz gatavībai. Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un sāli.
3
Karbonādes pasniedz ar siltu mērci un ceptiem kartupeļiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni