Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mežacūkas sautējums ar āboliem

Sastāvdaļas
  • 700g mežā cūkas plecs (bez kaula)
  • 4 skābi āboli
  • 3 lieli sīpoli
  • 1,5 ēd.k. brūnais cukurs
  • 1 ēd.k. ūdens
  • sāls, pipari
Meža cūka ir plaši izplatīts zīdītājs visā Eiropā. Tā dzīvo arī Āzijā līdz pat Indonēzijas dienvidiem, kā arī Ziemeļāfrikā, Atlasa kalnos. Meža cūka savvaļā vairs nav sastopama Dānijā, Norvēģijā, Īrijā un Ēģiptē. Tomēr mūsu mežos tā nav retums. Par to lielais PALDIES, gardēžu vārdā!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gaļu sagriezt palielos gabalos. Sīpolus sagriezt plānās ripiņās. Ābolus nomizot, izgriezt serdi un sagriezt pabiezās šķēlēs. Karstumizturīgā traukā liek pusi sīpolu, pusi ābolu, pārkaisa ar pusi cukura. Pa virsu liek gaļas gabalus, pārkaisīt ar sali un svaigi maltiem pipariem. Un atkal liek slāni ar sīpoliem un āboliem. Pārkaisa ar atlikušo cukuru. Pielej ūdeni, pārkaisa vēlreiz ar sāli un pipariem. Trauku apsedz ar vāku vai folliju un novieto cepeškrāsnī uz 1 stundu 180 grādos. Tad temperatūru samazināt un sautēt vēl 1 stundu. Ideāli būtu sautēt 3 stundas 150 grādu temperatūrā.

2
Multivārāmā katlā režīmā "Sautēšana" sautēt 3 stundas.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni