Liellopa gaļa ar pipariem
Sastāvdaļas
- 1 kg liellopa fileja
- 3 ēd.k. dažādu piparu maisījums
- 3 ēd.k. olīveļļa
- sāls
- Mērcei:
- 300ml dārzeņu buljons
- 10 timiāna zariņi
- 3 rozmarīna zariņi
Esiet steika cienītājs un esiet tikuši pie laba liellopa gaļas gabala? Neziniet ko gatavot? Izmēģiniet šo recepti un tā neliks jums vilties!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Gaļu noskalot, apžāvēt ar papīra dvielīšiem, apsmērēt ar 1 ēd.k. olīveļļas un apviļāt piparos.
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 200 grādiem.
2
Garšaugus novietot uz cepešpannas, uz kuras notecēs sula cepšanas laikā.
Pannā uzkarsēt atlikušo eļļu un apcept tajā liellopa gaļu no visām
pusēm. Pārlikt uz restēm, apakšā novietot cepešpannu ar garšaugiem.
Cep gaļu 40-45 minūtes. Ja garšo vidēji izcepta gaļa, tad pietiks ar 25-30 minūtēm.
Cep gaļu 40-45 minūtes. Ja garšo vidēji izcepta gaļa, tad pietiks ar 25-30 minūtēm.
3
Buljonu uzkarsēt un 20 minūtes pirms cepšanas beigām buljonu pārliet
cepešpannā pie garšaugiem. Gatavu gaļu ietīt follijā uz 10-15
minūtēm. Pirms pasniegšanas gaļu plāni sagriezt.