OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2012. gada 4. novembrī, 18:49

Cālis čerkesu gaumē

Pievērsiet uzmanību, ka sāli pievieno tikai marinādei, bet gatavam ēdienam vairs neliek klāt ne sāli, ne piparus. Par marinādes sīpolu izmantošanu viedokļi atšķiras. Vieni uzskata, ka nav ko mest laukā labu mantu un sautē kopā ar sīpoliem. Citi atkal uzskata, ka sīpols jau savu darbu ir izdarījis, tad kam tas vēl ir vajadzīgs? Jebkurā gadīumā, cālis sanāk ļoti pikants un garšīgs. Tādu var pasniegt pat svētku galdā.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Katlā ieliet eļļu, pievienot piparus (ja svaigs čili, tad sagriezt ripiņās) un uzkarsēt uz vidējas uguns. Eļļu uzkarsēt, bet nepārturēt, lai pipari nesāk degt. Noņemt no uguns un atdzesēt.

2

Sīpolus nomizot un sagriezt plānās ripiņās. Sīpolus pārlikt bļodā, pievienot 1 tējk. sāls un paspaidīt ar rokām, kamēr sīpoli sāk sulot. Pārliet ar atdzisušo eļļu, samaisīt. Cāli sagriezt porcijas gabalos un pievienot sīpolu-eļļas maisījumam. Kārtīgi samaisīt, lai visi gabali būtu vienmērīgi noklāti ar marinādi, apsegt ar plēvi un ievietot ledusskapī uz 3-4 stundām.

3

Cāļa gabalinus izņemt no marinādes, pārlikt katlā ar biezu apakšu, pārliet ar saldo krējumu un uz nelielas uguns zem puspavērta vāka sautēt 30-40 min.