Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paipalas ar žāvētam plūmēm un mandelēm

Sastāvdaļas
  • 4 paipalas
  • 4 tomāti
  • 1 gl. baltvīns
  • 1 sīpols
  • 1/2 citrona sula un rīvēta miziņa
  • 50g sviests
  • 14 žāvētas plūmes
  • 30g mandeles
  • 3 tējk.medus
  • 1 kanēla standziņa
  • koriandrs
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
Dažādās pasaules valstīs ir savas tradicionalas receptes. Ar medu, riekstiem un žāvētiem augļiem paipalas kļūst mazliet saldenas, ar austrumu garšvielām tām piešķīrām īpašu Austrumu noskaņu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Žāvētas plūmes iemērkt ūdenī. Tomātus noblanšēt un novilkt ādu, izgrebt sēklas un sagriezt mazos kubiņos. Mandeles sasmalcināt un mazliet apgrauzdēt.
2
Paipalas apcept pannā olīveļļas un sviesta maisījumā. Noliet taukus, paipalas pārkaisīt ar sāli un pipariem. Pievienot vīnu, tomātus, smalki sagrieztus sīpolus, kanēli, rīvētu citrona miziņu, svaigi spiestu citrona sulu un plūmes. Sautēt uz lēnas uguns 25-30 minūtes. 5 minūtes pirms beigām pievienot koriandru un medu.
3
Pasniegt paipalas pārlejot ar mērci un pārkaisot ar mandelēm.

Pievienot komentāru

Ziemassvētku receptes