OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2012. gada 30. septembrī, 15:30

Liellopa steiks ar zilo sieru

Steika pagatavošana prasa īpašu rūpību un nopietnu attieksmi. Cepšanas procesā tam jāvelta nedalīta uzmanība. Steikam tradicionāli izmanto liellopa fileju. Izvēloties gaļu, jāpievērš uzmanība gaļas krāsai un struktūrai. Steikam paredzētajam gabalam jābūt koši sarkanā, pat tumšsarkanā tonī. Ja gaļa ir bāla un izskatās ūdeņaina, uz grila tā saraujas un kļūst sīksta.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Uzkarsēt grilu.
Gaļas šķēles apslacīt ar olīveļļu, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Atstāt uz 20-30 minūtēm samarinēties.
Cept steikus uz grila restēm apm. 4 minūtes, 2-3 reizes apgriežot.
Katru steiku apsmērēt ar 1 ēd.k. čatni, apsegt ar siera šķēli. Cept vēl 30 sekundes. Steikus pārlikt uz šķīvja, apsegt ar folliju un 2-3 minūtes ļaut ievilkties.

2

Pa to laiku sagriezt maizi kubiņos un apcept to pannā ar olīveļļu.

Steikus pasniegt ar salātlapām un grauzdiņiem (var peivienot kādu mērci no olīveļļas un vīna etiķa).