Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liellopu gaļa ar tunča mērci

Sastāvdaļas
  • 500g liellopa gaļa
  • 1 sīpols
  • 2 tējk. sinepju graudiņi
  • Mērcei:
  • 100g tuncis savā sulā
  • 2-3 anšovi
  • 1/4 gl. paniņas
  • 2 tējk. kaperi
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Par pamatu šim ēdienam mēs ņēmām itāļu tradicionālo Vitello Tonnato - teļa gaļa ar tunča mērci. Taču šoreiz vēlamies piedāvāt mazkaloriju variantu, kas īpaši priecēs tos, kas ievēro slaido līniju un skaita kalorijas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Liellopa gaļu novārīt, pievienojot katlā sinepju graudiņus, sīpolu un sāli. Gaļu izņemt no buljona un atdzesēt. Sagriezt plānās sķēlītēs un kārtot uz šķīvja.
2
Pagatavot mērci: tunci, paniņas un anšovus kopā sablendēt, līdz veidojas viendabīga masa. Pievienot pusi kaperu, samaisīt un pārliet pāri gaļai. Dekorēt ar atlikušiem kaperiem.
3
Šo ēdienu var pasniegt gan kā uzkodu auksta veidā, gan kā pamatēdienu karstā veidā, ja gaļu griež vēl karstu.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni