Liellopu gaļa ar tunča mērci
Sastāvdaļas
- 500g liellopa gaļa
- 1 sīpols
- 2 tējk. sinepju graudiņi
- Mērcei:
- 100g tuncis savā sulā
- 2-3 anšovi
- 1/4 gl. paniņas
- 2 tējk. kaperi
- sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Par pamatu šim ēdienam mēs ņēmām itāļu tradicionālo Vitello Tonnato - teļa gaļa ar tunča mērci. Taču šoreiz vēlamies piedāvāt mazkaloriju variantu, kas īpaši priecēs tos, kas ievēro slaido līniju un skaita kalorijas.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Liellopa gaļu novārīt, pievienojot katlā sinepju graudiņus, sīpolu un sāli.
Gaļu izņemt no buljona un atdzesēt. Sagriezt plānās sķēlītēs un kārtot uz šķīvja.
2
Pagatavot mērci: tunci, paniņas un anšovus kopā sablendēt, līdz veidojas viendabīga masa. Pievienot pusi kaperu, samaisīt un pārliet pāri gaļai. Dekorēt ar atlikušiem kaperiem.
3
Šo ēdienu var pasniegt gan kā uzkodu auksta veidā, gan kā pamatēdienu karstā veidā, ja gaļu griež vēl karstu.