Olas skotu gaumē
Sastāvdaļas
- 500g malta liellopu gaļa
- 8 vārītas paipalu olas
- 8 ēd.k. rīvmaize
- 1 jēla ola
- 1/4 tejk. rīvēts muskatrieksts
- 1/4 malta paprika
- 4 ēd.k. krējums vai majonēze
- 2 tējk. sinepes ar graudiņiem
- sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Skotu virtuve ir savādāka, tikpat īpaša cik tautas tērps. Skotu virtuvē dominē vairāk sarkanās gaļas - jērs, liellops. Populārākais no Skotu virtuves ēdieniem protams ir Haggis - to gatavo no aitas. Taču šoreiz vēlamies padalīties ar kādu ne mazāk interesantu recepti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Malto gaļu sajauc ar papriku, muskatriekstu, sāli un pipariem. Gaļu sadalīt 8 vienādās daļās. No katras daļas izveidot plācenīti un ietīt tajā paipalu olas. Katru gaļas bumbiņu apviļāt vispirms sakultā olā, pēctam rīvmaizē.
2
Gaļas bumbiņas var fritēt eļļā, vai cept cepeškrāsnī 180 grādos, apmēram 25-30 minūtes.
3
Kā piedevu pasniedz majonēsi vai krējumu, sajauktu ar sinepēm.Krējumu vai majonēzi sajaukt ar sinepēm un pasniegt