Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Traditional scotch eggs, selective focus

Olas skotu gaumē

Sastāvdaļas
  • 500g malta liellopu gaļa
  • 8 vārītas paipalu olas
  • 8 ēd.k. rīvmaize
  • 1 jēla ola
  • 1/4 tejk. rīvēts muskatrieksts
  • 1/4 malta paprika
  • 4 ēd.k. krējums vai majonēze
  • 2 tējk. sinepes ar graudiņiem
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Skotu virtuve ir savādāka, tikpat īpaša cik tautas tērps. Skotu virtuvē dominē vairāk sarkanās gaļas - jērs, liellops. Populārākais no Skotu virtuves ēdieniem protams ir Haggis - to gatavo no aitas. Taču šoreiz vēlamies padalīties ar kādu ne mazāk interesantu recepti.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Malto gaļu sajauc ar papriku, muskatriekstu, sāli un pipariem. Gaļu sadalīt 8 vienādās daļās. No katras daļas izveidot plācenīti un ietīt tajā paipalu olas. Katru gaļas bumbiņu apviļāt vispirms sakultā olā, pēctam rīvmaizē.
2
Gaļas bumbiņas var fritēt eļļā, vai cept cepeškrāsnī 180 grādos, apmēram 25-30 minūtes.
3
Kā piedevu pasniedz majonēsi vai krējumu, sajauktu ar sinepēm.Krējumu vai majonēzi sajaukt ar sinepēm un pasniegt

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni