OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2012. gada 4. jūnijā, 08:58

Trusis sinepēs

Truša gaļa viegli pārstrādājas, ir barojoša un diētiska. Uztura speciālisti truša gaļu arī maziem bērniem un cilvēkiem , kas rūpējas par savu figūru. Turklāt pareizi pagatavojot truša gaļa ir mīksta un vienreizēji garšīga!

Pagatavošana

4 porcijas
1

Sinepes sajaukt ar olīveļļu, pievienot sāli un piparus. Ar šo masu iesmērēt truša gabaliņus un sakārtot karstumizturīgā traukā. Cept trusi cepeškrānī 230 grādos apmēram 20 minūtes. Pēc 5 minūtēm pievienot ūdeni. Katras nākamās 5 minūtes pārliet trusi ar to šķīdrumu, kas izdalījās.

2

Formu izņemt no cepeškrāsns, pārlikt trusi bļodā un apsegt, lai glabājās silti. Visu, kas palika pēc truša formā nokasīt ar koka karoti un pārliet katlā, uzkarsēt. Pievienot saldo krējumu, rozmarīnu un karsēt visu 2 minūtes. Pārlikt trusi katlā, apsegt ar vāku un sautēt vēl 20 minūtes.

3

Pasniegt ar dārzeņu biezputru un pārliet ar mērci.