Priekš pesto: ciedru riekstus apcept sausā pannā, ik pa brīdim apmaisot apmēram 3 min. Sieru sarīvēt. Bazilikam noplūkt lapiņas, ielikt blenderī, pievienot pusi siera, 2/3 riekstu, sāli un piparus, smalki sakapātus ķiplokus un pakāpeniski lejot eļļu sablenderēt.
Vistas fileju ierīvēt ar sāli un pipariem. Uzkarsēt pannā 2 ēd.k. eļļas un apcept vistas fileju apm. 2 min no katras puses. Vistas fileju pārlikt uz cepešpannas (pirms tas izklāt ar foliju), apsmērēt ar pesto un cept iepriekš uzkarsētā līdz 200 grādiem krāsnī 8-10 min, līdz vistas fileju ir gatava. Izņemt no cepeškrāsns, apsegt ar foliju un atstāt līz pasniegšanai.
Spageti novārīt sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nokāst un makaronus sajaukt ar 2-3 ēd.k. pesto.
Pasniegšanai spageti sakārtot šķīvjos, pievienot sagrieztu vistas krūtiņu. Pārliet ar pesto, pārkaisīt ar atlikušo sieru un ciedru riekstiem.
Dekorē ar bazilika lapiņām.