Gaļas ēdieni
2023. gada 9. oktobrī, 09:38

Kafijā marinēts steiks

Nevienam jau nav noslēpums, ka īstenam steikam nepieciešama laba, augstas kvalitātes gaļa. Tāpēc izvēlamies labu liellopu gaļas gabalu un, lai uzlabotu tā garšas īpašības - iemarinēsim to kafijā.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā. Pannā uzkarsē olīveļļu, apcep tajā sīpolus un ķiplokus un nedaudz atdzesē. Pievieno kafiju, sojas un Vorčesteras mērces, kārtīgi izmaisa.

2

Ielikt gaļu plastmasas maisiņā, pārlejot ar 1/2 marinādes. Maisiņu cieši aizsien, atbrīvojot to no gaisa. Novietojiet maisiņu ar gaļu ledusskapī uz vismaz 8 stundām, ik pa brīdim pagrozot.

3

Atlikušo marinādi uzglabā ledusskapī.

4

Gaļu izņem no marinādes, nosusina un cep uz grila 3-6 minūtes no katras puses - vai līdz tā gatava.

5

Atlikušo marinādi viegli uzkarsē un pasniedz kā piedevu steikam.