Kafijā marinēts steiks
Sastāvdaļas
- divi ~ 3 cm. biezi liellopu gaļas gabali
- 6 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 sīpols
- 4 daiviņas ķiploku
- 100 ml sojas mērce
- 2 ēd.k. Vorčesteras mērces
- 200 ml stipras kafijas
Nevienam jau nav noslēpums, ka īstenam steikam nepieciešama laba, augstas kvalitātes gaļa. Tāpēc izvēlamies labu liellopu gaļas gabalu un, lai uzlabotu tā garšas īpašības - iemarinēsim to kafijā.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā. Pannā uzkarsē olīveļļu, apcep tajā sīpolus un ķiplokus un nedaudz atdzesē. Pievieno kafiju, sojas un Vorčesteras mērces, kārtīgi izmaisa.
2
Ielikt gaļu plastmasas maisiņā, pārlejot ar 1/2 marinādes. Maisiņu cieši aizsien, atbrīvojot to no gaisa. Novietojiet maisiņu ar gaļu ledusskapī uz vismaz 8 stundām, ik pa brīdim pagrozot.
3
Atlikušo marinādi uzglabā ledusskapī.
4
Gaļu izņem no marinādes, nosusina un cep uz grila 3-6 minūtes no katras puses - vai līdz tā gatava.
5
Atlikušo marinādi viegli uzkarsē un pasniedz kā piedevu steikam.