Alū gatavināts cūkas cepetis
foto: Shutterstock
Alū gatavināts cūkas cepetis
Gaļas ēdieni
2025. gada 14. februārī, 12:00

Alū gatavināts cūkas cepetis

0

Saimnieces Ivetas Galējas recepte. Bagātīgākam aromātam var pievienot arī pētersīļa sakni un puravu.

Pagatavošana

120 min6 porcijas
1

Ķiplokus pārgriez uz pusēm, sīpolus sagriez plānās ripiņās. Gaļu ierīvē ar sāli un pipariem.

2

Cepešpannā sakarsē eļļu un uz straujas uguns apcep gaļu no visām pusēm. Pievieno sīpolus un ķiplokus un cep vēl 2–3 minūtes.

3

Pielej alu un 50 ml ūdens, ieliec lauru lapu, pannu pārklāj ar alumīnija foliju.

4

Ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un sutini aptuveni 1 stundu. Noņem foliju, pielej buljonu, uz gaļas uzliec sviesta piciņas un turpini cept vēl pusstundu.