foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 2. jūlijā, 12:00

Gailenes pannā ar šķiņķi un sīpoliem

Ja vien iespējams, neskalo gailenes ūdenī, labāk notīri tās vai nu ar papīra dvieli, vai sausu otiņu. Svarīgi, lai otas sari nebūtu pārāk cieti un asi. Šādi pagatavotas gailenes ļoti labi garšo uz sviestmaizes.

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Gailenes notīri, lielākās sagriez uz pusēm vai četrās daļās. Sīpolus sagriez plānās ripiņās, šķiņķi – strēmelēs.

2

Pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un uz lēnas uguns sautē 10 minūtes. Palielini karstumu, pieber gailenes un sautē vēl 5 minūtes.

3

Sakarsē vēl vienu pannu, ieliec šķiņķi un apcep kraukšķīgu. Iemaisi gailenēs. Pieber sāli un piparus. Pārkaisi pētersīļus.