Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Gailenes pannā ar šķiņķi un sīpoliem

Sastāvdaļas
  • 1 kg gaileņu
  • 400 g sīpolu
  • 100 g caurauguša šķiņķa
  • 2 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. sakapātu pētersīļu
  • sāls, malti pipari
Ja vien iespējams, neskalo gailenes ūdenī, labāk notīri tās vai nu ar papīra dvieli, vai sausu otiņu. Svarīgi, lai otas sari nebūtu pārāk cieti un asi. Šādi pagatavotas gailenes ļoti labi garšo uz sviestmaizes.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gailenes notīri, lielākās sagriez uz pusēm vai četrās daļās. Sīpolus sagriez plānās ripiņās, šķiņķi – strēmelēs.
2
Pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un uz lēnas uguns sautē 10 minūtes. Palielini karstumu, pieber gailenes un sautē vēl 5 minūtes.
3
Sakarsē vēl vienu pannu, ieliec šķiņķi un apcep kraukšķīgu. Iemaisi gailenēs. Pieber sāli un piparus. Pārkaisi pētersīļus.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni