foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2022. gada 7. jūlijā, 14:00

Liellopa gaļa Teksasas gaumē

Teksasas barbekjū gatavo no liellopa gaļas. Īsteni labs barbekjū top 18 stundas. Šajā laikā parādās ēdiena galvenā pazīme – gaļas gabalu maliņas iekrāsojas sārtenas. Turklāt īsteni meistari neizmanto ne garšvielu maisījumus, ne marinādes. Mērce, ko uzlej uz gaļas šķēles, ir šķidra, asa un etiķaina, to gatavo no tomātiem un čili pulvera.

Pagatavošana

11 porcijas
1

Gaļu noskalo aukstā ūdenī un rūpīgi nosusini. Bļodā samaisi pārējos produktus un viscaur ierīvē gaļā. Ietin gaļu pārtikas plēvē un uz nakti ieliec ledusskapī.

2

Sagatavo grilu gaļas grilēšanai dūmos. Tradicionāli grilē veselu gabalu, bet to var arī sagriezt šķēlēs. Ja grilē nesagrieztu gaļu, liec to ar tauku kārtiņu uz augšu alumīnija pannā bez caurumiem un novieto grila vidū.

3

Grilē dūmos 5–8 stundas. Gaļai jābūt tik mīkstai, lai ar pirkstiem varētu to sadalīt gabaliņos. Ik pa laikam apzied gaļu ar šķidrumu no pannas.

4

Kad gaļa gatava, ar ļoti asu nazi sagriez to šķēlēs, aplej ar šķidrumu, kas palicis pannā, un uzreiz liec galdā.