Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Krāsnī cepta jēra gaļa ar sieru

Sastāvdaļas
  • 1 kg maltas jēra gaļas
  • 600 g fetas tipa siera
  • 2 lielas olas
  • 2 šalotes sīpoli
  • 2 saziedējušas baltmaizes šķēles bez garozas
  • 2–3 svaigi salvijas zariņi
  • eļļa
  • sāls, malti pipari
Tradīcija Lieldienu galdā celt jēra gaļas ēdienus sakņojas kristīgās baznīcas paražās. Jērs agrīnajā kristietībā bija upurējamais dzīvnieks (no tiem laikiem saglabājies apzīmējums upurjērs), un jēra gaļu lika galdā pirmajā maltītē pēc gavēņa. Arī mūsdienās cilvēki pārņēmuši šo tradīciju.

Pagatavošana

1
Maizi kārtīgi izmērcē ūdenī, pēc tam nospied lieko šķidrumu.
2
Sieru, salviju un nomizotus sīpolus smalki sakapā.
3
⅓ siera pataupi, pārējo kopā ar malto gaļu un citiem produktiem rūpīgi samīci.
4
Maisījumu liec uz ieeļļotas plāts un izlīdzini. Pārkaisi ar atlikušo sieru. Liec 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni pusstundu. Gatavu sagriez gabalos.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni