foto: Shutterstock
Cūkas stilbus un kājas iemērc aukstā ūdenī un mērcē vairākas stundas; šai laikā ūdeni nomaini 2–3 reizes.
Pēc mērcēšanas liec lielā katlā, pārlej ar 5–6 l ūdens un uz lēnas uguns vāri 5–6 stundas. Vārīšanās sākumā nosmel putas, pievieno sīpolus ar visu mizu, lauru lapas un piparus. Kad puse vārīšanas laika pagājusi, pieber sāli pēc garšas.
Kad gaļa izvārījusies mīksta, katlu noņem no uguns un ļauj atdzist. Aukstam katla saturam no virspuses noņem liekos taukus, tad izņem gaļu un buljonu izkās caur vairākās kārtās salocītu marli.
Gaļu atdali no kauliem un sagriez vai saplucini gabaliņos un liec atpakaļ buljonā. Ja vēlies izsmalcinātāku galertu, treknos gabalus vairs neliec katlā, bet izmanto citiem ēdieniem.
Buljonu ar gaļu vēlreiz uzvāri un uz mērenas uguns turpini vārīt vēl 10–15 minūtes. Ja vēlies, vārīšanas laikā vari pievienot vēl garšvielas.
Karstu pildi sterilās burkās, aizvāko, apgriez ar vāciņu uz leju, pārklāj ar biezu dvieli un atstāj, līdz atdziest. Uzglabā aukstā pagrabā vai ledusskapī.