Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Galerts burciņā

Sastāvdaļas
  • 2 cūkas stilbi
  • 2 cūkas kājas
  • 3 sīpoli
  • 2 lauru lapas
  • 1 tējk. piparu graudiņu
  • sāls
Galertu no burciņas var izmantot ļoti dažādi – ēst kā pamatēdienu vai kā uzkodu, tas lieliski papildinās arī sātīgu zupu vai sautējumu. Tas ir arī ļoti noderīgs brīžos, kad ēdiena pagatavošanai ir maz laika. No receptes sanāks apmēram 5 litri galerts, to var pildīt litra vai puslitra burkās .

Pagatavošana

1
Cūkas stilbus un kājas iemērc aukstā ūdenī un mērcē vairākas stundas; šai laikā ūdeni nomaini 2–3 reizes.
2
Pēc mērcēšanas liec lielā katlā, pārlej ar 5–6 l ūdens un uz lēnas uguns vāri 5–6 stundas. Vārīšanās sākumā nosmel putas, pievieno sīpolus ar visu mizu, lauru lapas un piparus. Kad puse vārīšanas laika pagājusi, pieber sāli pēc garšas.
3
Kad gaļa izvārījusies mīksta, katlu noņem no uguns un ļauj atdzist. Aukstam katla saturam no virspuses noņem liekos taukus, tad izņem gaļu un buljonu izkās caur vairākās kārtās salocītu marli.
4
Gaļu atdali no kauliem un sagriez vai saplucini gabaliņos un liec atpakaļ buljonā. Ja vēlies izsmalcinātāku galertu, treknos gabalus vairs neliec katlā, bet izmanto citiem ēdieniem.
5
Buljonu ar gaļu vēlreiz uzvāri un uz mērenas uguns turpini vārīt vēl 10–15 minūtes. Ja vēlies, vārīšanas laikā vari pievienot vēl garšvielas.
6
Karstu pildi sterilās burkās, aizvāko, apgriez ar vāciņu uz leju, pārklāj ar biezu dvieli un atstāj, līdz atdziest. Uzglabā aukstā pagrabā vai ledusskapī.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni