foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2022. gada 27. decembrī, 12:00

Vistas krūtiņa krējuma mērcē ar sēnēm

Vistas gaļa un krējums – gan skābais, gan saldais – lieliski sader kopā, veidojot maigu un harmonisku garšu. Vēl viens produkts, kas izcili papildina vistas un krējuma tandēmu, ir sēnes, vislabāk šampinjoni.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Vistas filejas ierīvē ar sāli un pipariem. Ķiplokus, sīpolu un šampinjonus sakapā. Pannā sakarsē olīveļļu un pusi sviesta. Ieber sīpolus, ķiplokus un šampinjonus un maisot cep 5 minūtes. Pieber sāli un piparus.

2

Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 grādiem. Krējumu samaisi ar vīnu, sāli, pipariem un muskatriekstu.

3

Sacepumu veidni iezied ar atlikušo sviestu un liec filejas veidnē, virsū kārto sēņu maisījumu. Pārlej ar krējuma maisījumu un pārkaisi estragonu. Liec krāsnī un cep 25–30 minūtes.