foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 5. janvārī, 12:00

Pikantais gaļas sautējums

Gatavajai gaļai vajadzētu būt ļoti mīkstai un irdenai, savukārt desai burtiski sadrupt gabaliņos.

Pagatavošana

180 min6 porcijas
1

Gaļu sagriez gabaliņos un pārkaisi ar sāli un pipariem. Desu un sīpoliņus sagriez plānās ripiņās.

2

Lielā pannā sakarsē eļļu un apcep gaļu, pēc tam izņem.

3

Pannā palikušajās taukvielās strauji apcep desu. Tiklīdz tā maina krāsu, nepārtraukti maisot, pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus un malto papriku. Karsē vēl 1 minūti.

4

Pievieno gaļu, tomātus un tomātu biezeni, buljonu, vīnu, laurlapas, timiānu un uzvāri. Uz lēnas uguns turpini sautēt aptuveni 2 stundas. Ja šķiet, ka šķidruma par maz, pielej vēl nedaudz vīna.

5

Iemaisi 2/3 sīpolu un turpini sautēt vēl 30 minūtes. Gatavu pārkaisi ar atlikušajiem sīpoliem.