Kapāta cūkgaļa ar rīsiem
Sastāvdaļas
- 500 g sakapātas vai smalkos gabaliņos sagrieztas cūkgaļas
- 250 g rīsu
- 3 sarkanās paprikas pākstis
- 2 sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 4 ēdk. tomātu biezeņa
- 1 ēdk. maltas paprikas
- eļļa cepšanai
- sāls, malti pipari
Gaļas sakapāšanai izmanto ļoti asu nazi. Ja šķiet, ka neizdodas, tikpat labi derēs arī pēc iespējas smalkākos gabaliņos sagriezta gaļa.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Iztīrītu papriku sagriez gabaliņos, sīpolus un ķiplokus sakapā.
2
Katlā sakarsē eļļu un apcep sakapāto gaļu, pēc tam izņem no katla.
3
Ieber sīpolus un ķiplokus un arī apcep. Pievieno papriku un apsautē.
4
Pievieno apcepto gaļu, rīsus un tomātu pastu, iemaisi malto papriku. Pielej aptuveni 800 ml ūdens, pieber sāli un piparus un sautē 40 minūtes.