OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2023. gada 6. oktobrī, 18:15

Cūkgaļas-ābolu kebabi

Šī tāda ziemeļnieku kebaba versija, jo tradicionāli kebabs ir uz oglēm vai cita veida cepta vai grilēta jēra vai liellopa gaļa. Atsevišķu recepšu pamatā ir vistas gaļa vai zivis. Sakarā ar ticības aizliegumiem, musulmaņi un jūdaisti kebabu negatavo no cūkgaļas.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Liela bļodā sajaukt kopā ievārījumu (var izmantot arī kādu citu skābu ievārījumu), etiķi, tomātu pastu un 1 ēd.k. eļļas. Pievienot sali un piparus un kārtīgi visu sajaukt.

2

Gaļu sagriezt palielos kubiņos. Sīpolu nomizot un sagriezt pabiezās šķēlēs. Ābolus nomizot, iztīrīt sēklas un sagriezt pabiezās šķēlēs. Uz gariem iesmiem pamīšus uzdurt gaļas gabaliņus, sīpolus un ābolus. Apsmērēt gaļu ar atlikušo eļļu. Iesmus ar gaļu liek cepties uz grila. Kad gaļa kļuvusi viegli brūna, to ar otiņas palīdzību apsmērē ar iepriekš sagatavotu mērci. Cep vēl minūtes 10 līdz gaļa ir gatava, ik pa brīdim apgrozot un apsmērējot ar mērci.