Liellopa gaļas šķēles izdauzi no abām pusēm, līdz tās kļūst plānas un mīkstas. Apkaisi ar sāls un malto piparu maisījumu.
Gurķus sagriez šaurās, garenās sloksnēs. Sīpolu sasmalcini. Rupjmaizei nogriez garoziņu un sagriez garenās strēmelēs. Speķi smalki sagriez.
Izklāj liellopa gaļas šķēles. Katras šķēles vienā malā liec pildījumu. Gaļas šķēli stingri satin rullī. Ja tinas vaļā, vari saspraust ar koka iesmiņu vai aptīt ar kulinārijas diegu.
Katru rolmopsi apcep pannā taukos vai sviestā. Tad pārlej ar ūdeni vai buljonu, pievieno piparu graudus, lauru lapu un sautē katlā, kas pārsegts ar vāku, 40–60 minūtes, līdz gaļa mīksta. Ja gribi mērcīti, sautēšanas beigās pievieno ēdamkaroti apbrūninātu miltu.
Rolmopšus vari pildīt arī ar malto gaļu, kurai pierīvēts svaigs burkāns un pievienotas garšvielas (malti pipari, ķiploks, sīpols, ķimenes, lauru lapa u. c.).