Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Steika šķēles rozmarīna sviestā

Sastāvdaļas
  • 350 g steika gabala
  • 160 g sviesta
  • 3 rozmarīna zariņi
  • 1 citrons
  • ½ laima
  • 2 ēdk. sojas mērces
  • 2 ēdk. sakapātu maurlociņu
  • 1 ēdk. saulespuķu eļļas
  • sāls, malti pipari
Vēl jo garšīgāk sanāks, ja parastā sviesta vietā lietos dzidrināto sviestu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Citronu pārgriez gareniski uz pusēm un pēc tam sagriez plānās šķēlītēs. No laima izspied sulu.
2
Rozmarīnam noplūc lapiņas, ieber pannā un kopā ar sviestu lēnām sakarsē.
3
Gaļu apsāli un sapiparo.
4
Citā pannā sakarsē eļļu un uz straujas uguns apcep pa 1 minūtei no katras puses. Atdzesē un sagriez plānās šķēlītēs.
5
Gaļas šķēlītes kopā ar citrona šķēlītēm kārto uz šķīvja un vēlreiz dāsni apber ar sāli un pipariem.
6
Siltajā rozmarīna sviestā iemaisi sojas mērci, laima sulu un maurlociņus. Pārlej gaļai.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni