foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 6. jūnijā, 12:00

Steika šķēles rozmarīna sviestā

Vēl jo garšīgāk sanāks, ja parastā sviesta vietā lietos dzidrināto sviestu.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Citronu pārgriez gareniski uz pusēm un pēc tam sagriez plānās šķēlītēs. No laima izspied sulu.

2

Rozmarīnam noplūc lapiņas, ieber pannā un kopā ar sviestu lēnām sakarsē.

3

Gaļu apsāli un sapiparo.

4

Citā pannā sakarsē eļļu un uz straujas uguns apcep pa 1 minūtei no katras puses. Atdzesē un sagriez plānās šķēlītēs.

5

Gaļas šķēlītes kopā ar citrona šķēlītēm kārto uz šķīvja un vēlreiz dāsni apber ar sāli un pipariem.

6

Siltajā rozmarīna sviestā iemaisi sojas mērci, laima sulu un maurlociņus. Pārlej gaļai.