foto: No 100 Labi padomi arhīva
Katlā uzvāri ūdeni un liec vārīties mēli. Pievieno burkānu, selerijas un pētersīļa saknes, lauru lapas, piparus un sāli. Vāri mēli 1,5-2 stundas uz mazas uguns. Novārītu karstu mēli liec aukstā ūdenī un nekavējoties notīri ādu.
Mēli atdzesē, sagriez plānās slīpās šķēlītēs, pārlej ar etiķa un cukura maisījumu un ļauj pusstundu iemarinēties.
Karstam dzidram buljonam pievieno uzbriedinātu želatīnu un izkausē. Šķīvī ielej nedaudz buljona un sarecini. Virsū kārto mēles šķēlītes, uzber zaļos zirnīšus, tad liec atkal mēles šķēlītes un pārlej ar palikušo buljonu. Liec vēsā vietā saželēt. Pasniedz ar mārrutkiem.