foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2022. gada 11. aprīlī, 12:00

Cūkgaļas un pupiņu terīne

Ievas Salmanes recepte. Šajā terīnē vislabāk izskatīsies mazās baltās pupiņas, jo sarkanās dos brūnganu, nedzidru krāsu.

Pagatavošana

180 min10 porcijas
1

Liec cūkas stilbiņus vārošā ūdenī kopā ar sīpolu, lauru lapām, kadiķogām un 1 tējk. sāls. Vāri 1 stundu.

2

Pievieno pupiņas. Turpini vārīt vēl vienu stundu – līdz gaļa un pupiņas gatavas. Izņem gaļu un nokās buljonu.

3

Gaļai noņem ādu un sakapā rupjos gabalos. Liec bļodā, pievieno malto gaļu, 1 tējk. sāls, muskatriekstu un visu sajauc. Saudzīgi iemaisi pupiņas.

4

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Cep terīni ūdens peldē aptuveni 45 minūtes (izmanto gaļas cepšanas termometru – iekšējai temperatūrai jābūt 70 grādi!). Pirms pasniegšanas atdzesē.