Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Aukstā gaļa

Sastāvdaļas
  • cūku stilbiņi, cūku kājiņas, arī gabaliņš lāpstiņas vai pat šķiņķa
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • ¼ selerijas saknes
  • 1 tējk. melno piparu graudu
  • 1 lauru lapa
  • sāls pēc garšas
Māca yummy.cafe īpašniece Daiga Klipa.

Pagatavošana

1
Cūkas stilbiņus u. c. daļas aplej ar aukstu ūdeni, uzvāri, noputo. Liec klāt dārzeņus un garšvielas un vāri uz mazas uguns aptuveni 2 stundas. Beigās uz mirkli pievieno lauru lapu aromātam, ja liksi klāt sākumā – būs rūgts. Tad izņem gaļu, nokās buljonu un to turpini vārīt uz mazas uguns vēl aptuveni stundu – lai tas kļūst koncentrētāks un biezāks.
2
Gaļai novelk ādu, mīkstumu sagriež vai saplucina mazos gabaliņos. Tos saliek mazos trauciņos; ja vēlies, vari pievienot kapātus zaļumus, vārīta burkāna ripiņas vai strēmeles u. tml. Lej virsū buljonu un liec vēsumā, lai stingst. Lieliska klasiska uzkoda aukstajam svētku galdam, ideāla zakuska.
3
Ņem vērā! Ja šaubies, vai buljons būs pietiekami stiprs, lai sastingtu, pievieno želatīnu! Uz 1 litru buljona rēķini 30 g želatīna, uzbriedini to un iemaisi buljonā, pirms to pārlej gaļai!

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni