foto: No 100 Labi padomi arhīva
Gaļas ēdieni
2022. gada 18. aprīlī, 14:00

Aukstā gaļa

Māca yummy.cafe īpašniece Daiga Klipa.

Pagatavošana

1

Cūkas stilbiņus u. c. daļas aplej ar aukstu ūdeni, uzvāri, noputo. Liec klāt dārzeņus un garšvielas un vāri uz mazas uguns aptuveni 2 stundas. Beigās uz mirkli pievieno lauru lapu aromātam, ja liksi klāt sākumā – būs rūgts. Tad izņem gaļu, nokās buljonu un to turpini vārīt uz mazas uguns vēl aptuveni stundu – lai tas kļūst koncentrētāks un biezāks.

2

Gaļai novelk ādu, mīkstumu sagriež vai saplucina mazos gabaliņos. Tos saliek mazos trauciņos; ja vēlies, vari pievienot kapātus zaļumus, vārīta burkāna ripiņas vai strēmeles u. tml. Lej virsū buljonu un liec vēsumā, lai stingst. Lieliska klasiska uzkoda aukstajam svētku galdam, ideāla zakuska.

3

Ņem vērā! Ja šaubies, vai buljons būs pietiekami stiprs, lai sastingtu, pievieno želatīnu! Uz 1 litru buljona rēķini 30 g želatīna, uzbriedini to un iemaisi buljonā, pirms to pārlej gaļai!