foto: No 100 Labi padomi arhīva
Cūkas stilbiņus u. c. daļas aplej ar aukstu ūdeni, uzvāri, noputo. Liec klāt dārzeņus un garšvielas un vāri uz mazas uguns aptuveni 2 stundas. Beigās uz mirkli pievieno lauru lapu aromātam, ja liksi klāt sākumā – būs rūgts. Tad izņem gaļu, nokās buljonu un to turpini vārīt uz mazas uguns vēl aptuveni stundu – lai tas kļūst koncentrētāks un biezāks.
Gaļai novelk ādu, mīkstumu sagriež vai saplucina mazos gabaliņos. Tos saliek mazos trauciņos; ja vēlies, vari pievienot kapātus zaļumus, vārīta burkāna ripiņas vai strēmeles u. tml. Lej virsū buljonu un liec vēsumā, lai stingst. Lieliska klasiska uzkoda aukstajam svētku galdam, ideāla zakuska.
Ņem vērā! Ja šaubies, vai buljons būs pietiekami stiprs, lai sastingtu, pievieno želatīnu! Uz 1 litru buljona rēķini 30 g želatīna, uzbriedini to un iemaisi buljonā, pirms to pārlej gaļai!