Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu un gaļas sacepums

Sastāvdaļas
  • 1 kg kartupeļu
  • 500 g maltās gaļas
  • 250 g jāņusiera
  • 250 ml skābā krējuma
  • 100 g rīvēta cietā siera
  • 150 ml tomātu mērces
  • 3 sīpoli
  • 3 tējk. maltas saldās paprikas
  • sakapāti zaļumi
  • eļļa
  • sāls
Tā kā produktu ir diezgan daudz, ieteicams cept lielā, bet lēzenā veidnē, lai kārtas vienmērīgi izcepas. Ja šķiet, ka ir par sausu, var pieliet dažas karotes ūdens.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Kartupeļus nomizo un sagriez plānās šķēlītēs. Nomizotus sīpolus sakapā. Jāņusieru sagriez smalkos gabaliņos. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
2
Pannā sakarsē eļļu, ieliec malto gaļu un maisot cep aptuveni 10 minūtes. Pievieno papriku un sāli, kā arī divas trešdaļas tomātu mērces.
3
Ieeļļotā sacepumu veidnē liec kartupeļu šķēlīšu kārtu un apzied ar krējumu. Virsū klāj gaļas un sīpolu kārtu, uzber jāņusiera un rīvētā siera kārtu. Turpini, līdz produkti izlietoti un virspusē būtu kartupeļu kārtiņa. Apzied ar atlikušo tomātu mērci un pārkaisi sieru.
4
Liec krāsnī un cep aptuveni 45 minūtes. Pārkaisi ar zaļumiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni